LesLab maakt van democratie een spel

Leren hoe democratie in de praktijk werkt, dat kan met Demos. Een uniek spel, gebaseerd op wetenschappelijke kennis over democratie. Gemaakt door onderzoekers van de Radboud Universiteit en mede uitgebracht door LesLab. Op deze pagina kun je de ontwikkelingen volgen rond het spel Demos.

Lespakket

Speciaal voor mbo-scholieren ontwikkelt LesLab lessen burgerschap die aansluiten bij het spel Demos. Ben je benieuwd naar hoe het spel werkt in de praktijk? Luister naar studenten van ROC Nijmegen die het spel spelen op Radio 1 of volg de ontwikkelingen rond het spel op deze site.

Bestellen

Wij vinden het belangrijk dat kritisch denken en participatie een plek hebben in het mbo. In de aanloop naar de verkiezingen wordt het spel Demos gratis beschikbaar gesteld voor onze klanten. Niet klanten kunnen de ontwikkeling van het spel steunen en een eigen kopie ervan bestellen via de pagina van de crowdfunding campagne van de Radboud universiteit.

Inhoud van het spel

Moeten de grenzen open? Krijgt de politie meer bevoegdheden? Bij het spelen van Demos ervaar je direct hoe bij dit soort vraagstukken het algemene en persoonlijke belang kunnen botsen. Maar je ondervindt ook hoe verschillende vormen van democratie een andere uitkomst kunnen opleveren.